Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ο Πέρσης.


22/1  ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ο Πέρσης.

 Ζει τον 7ο μ.Χ. αιώνα, όταν βασιλιάς των Περσών είναι ο Χοσρόης και αυτοκράτορας  Κων/πόλεως  ο Ηράκλειος. Γεννιέται  στο χωριό Ραζήχ της Περσίας. Είναι γιός του Μάγου Βαβ  και εκπαιδεύεται  αξιόλογα.
Η άφιξη του Τιμίου Σταυρού στην Περσία, κατόπιν καταλήψεως των Ιεροσολύμων από τον Χοσρόη, προκαλεί το ενδιαφέρον  του  Μαγουνδάτ. Η μόρφωσή του επιτρέπει έρευνες γύρω από το πρόσωπο του Χριστού. Εντρυφά και θαυμάζει και πιστεύει στο Χριστό.
Έρχεται στα Ιεροσόλυμα και βαπτίζεται Χριστιανός.
Φθάνει στην Ι. Μ. Αγ. Σάββα και κείρεται Μοναχός και μετονομάζεται Αναστάσιος. Επιδίδεται στην άσκηση εμπόνως.
Ο  ιεραποστολικός ζήλος φουντώνει. Αναχωρεί για την Καισάρεια, με  στόχο τη μεταστροφή της περσικής φρουράς. Γνωστοποιείται η πρόθεσή  του στο διοικητή Μαρζαβανά, καθώς και η ταυτότητά του, γιός Μάγου και επιχειρείται η μεταστροφή του. Η ομολογία  πίστεως  δίδεται   άμεσα   και   σθεναρά. Τότε   απαγχονίζεται   και   τελικά   αποκεφαλίζεται.
Ο Μάρτυρας Χριστού Αναστάσιος νιώθει πανευτυχής για την τιμή του μαρτυρίου. Συναριθμείται επάξια στη μαρτυρική Χορεία.-