Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΓ. ΑΓΑΘΗ.

5/2 Η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ

Στην ένδοξη στρατιά των Μαρτύρων του Χριστού, συγκαταλέγεται και η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ.
Μία νεανική μορφή, που περιφρονεί πλούτη, ομορφιά και εφήμερες δόξες και διακηρύττει θαρραλέα την πίστη της στο Χριστό.
Ο Χριστός ηλεκτρίζει την ψυχή της. Για Εκείνον ζει η 15χρονη κόρη.
Κατάνη της Σικελίας είναι η Πατρίδα της. Άρχοντες πλούσιοι οι γονείς της. Στολισμένη με πολλή ομορφιά, αλλά και πολλά ψυχικά χαρίσματα.
Ηγεμόνας της Σικελίας ο Κυντιανός. Σκληρός κι απάνθρωπος, σαρκολάτρης και φιλάργυρος, πειθήνιο όργανο του Αυτοκράτορα Δεκίου. Σκοπός του, η τέλεια έξόντωση των Χριστιανών. Στόχος του τώρα η Αγάθη. Διακαής επιθυμία του η οικειοποίηση της ομορφιάς, του πλούτου, της ευγενούς καταγωγής της. Γι αυτό και προστάζει να την φέρουν μπροστά του.
Προσπαθεί να τη δελεάσει με υποσχέσεις, να τη σαγήνευσει με τιμές και αξιώματα. Το άκαμπτο φρόνημά της τον εκπλήσσει. Καταστρώνει σατανικό σχέδιο και το θέτει σε εφαρμογή. Την αναθέτει σε ανήθικη γυναίκα, για να την παρασύρει στην αμαρτία.
Επί ένα μήνα δέχεται προκλητικές επιθέσεις. Η καρδιά της χτυπάει για το Χριστό. Αγωνίζεται να παραμείνει αγνή. Η θέλησή της πανίσχυρη. Η θεία Χάρη αμέριστη. Εξέρχεται νικήτρια και ο άρχοντας εξοργίζεται. Προσπαθεί, απεγνωσμένα, να την πείσει, να θυσιάσει στους θεούς. Η Αγία δηλώνει την πίστη της στον αληθινό Θεό και την προθυμία της να μαρτυρήσει, για χάρη Του.
Αμέσως φυλακίζεται και την επομένη βασανίζεται. Δέχεται βάναυσα κτυπήματα στο γυμνό κορμί της. Υπομένει όμως πασίχαρη.
Διατάζει να της κόψουν τους μαστούς. Οι πόνοι είναι φρικτοί. Η αιμορραγία ακατάσχετη. Η προσευχή της πύρινη φτάνει στο Θρόνο του Θεού.
Ρίχνεται στη φυλακή και εκεί έρχεται η Θεϊκή συμπαράσταση. Μέσα σε λαμπρό φως παρουσιάζεται ο Απ. Πέτρος με τον Άγγελο Φύλακα της ψυχής της για να γιατρέψει τις πληγές. Η Αγία δε δέχεται βοήθεια. Ποθεί το μαρτύριο. Πιστεύει στην Παντοδύναμη Θεϊκή επέμβαση. Τότε αποκαλύπτει την ταυτότητά του ο Απ. Πέτρος και εξαφανίζεται, αφού η Αγία θεραπεύεται και δοξολογεί τον Κύριο.
Την επομένη βρίσκεται μπροστά στον άρχοντα και ομολογεί την Θεϊκή θεραπεία της. Αμέσως διατάζει και τη ρίχνουν σε αναμμένα κάρβουνα και σιδερένια αγκάθια. Η Αγία μέσα στις φλόγες δροσίζεται, ενώ φοβερός σεισμός συνταράσσει την πόλη. Ο λαός τρομάζει, διαμαρτύρεται και ζητά από τον άρχοντα τη διακοπή των βασανιστηρίων.
Ρίχνεται πάλι στη φυλακή. Εκεί προσεύχεται στον Κύριο να τη δεχτεί κοντά Του. Η προσευχή της γίνεται ευπρόσδεκτη και τελειώνοντας παραδίδει την ψυχή της στον Ουράνιο Νυμφίο της, για ν' απολαύσει την ανέκφραστη δόξα Του.
Ενταφιάζεται από τους συμπολίτες της, ενώ Άγγελοι συμμετέχουν και εναποθέτουν στον τάφο της γραμμένη μαρμάρινη πλάκα: «Νους όσιος αυτοπροαίρετος, τιμή εκ Θεού και Πατρίδος λύτρωσις.»
Την Αγία Αγάθη τιμούμε στις 5 Φεβρουαρίου.-