Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η Α Γ Ι Α ΣΟΦΙΑ και τα τέκνα της:ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ.

17.9 Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και τα τέκνα της:
ΠΙΣΤΗ - ΕΛΠΙΔΑ - ΑΓΑΠΗ.
-ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ –


Στην πάνσεπτη χορεία των Αγίων του Θεού διακρίνονται και μητέρες. Γυναίκες, που ανταποκρίνονται θετικά και επάξια στη μητρική τους αποστολή. Μητέρες, που θωρακίζουν τα παιδιά, που ο Θεός τους εμπιστεύεται, με ζωντανή πίστη και φλογερή αγάπη στον Χριστό. Μητέρες, που ετοιμάζουν Ουρανοπολίτες.
Τέτοια υποδειγματική μητέρα είναι και η Αγία ΣΟΦΙΑ με τις τρεις θυγατέρες της: ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ.
Πατρίδα τους η Ιταλία. Η καταγωγή τους περίλαμπρη. Ζουν στα χρόνια του Βασιλιά Αδριανού 222 μ.Χ. και πολιτεύονται θεάρεστα. Η ενάρετη Σοφία διδάσκει τα παιδιά της με τα φλογερά της λόγια και εμπεδώνει με το ζωντανό της παράδειγμα.
Βρίσκονται στη Ρώμη, διαβάλλονται στο βασιλιά και οδηγούνται μπροστά του. Στην θέα τους εκθαμβώνεται. Συνομιλεί αρχικά με τη μητέρα και διαπιστώνει την αφοβία της. Επιχειρεί κολακευτική συζήτηση με τις θυγατέρες, αλλά απογοητεύεται. Δοκιμάζει ιδιαίτερο προσωπικό διάλογο.
Πρώτη η 12χρονη ΠΙΣΤΗ ομολογεί θαρραλέα το πιστεύω της και ελέγχει δριμύτατα. Αμέσως δένεται και ραβδίζεται ανελέητα. Αποκόπτονται οι μαστοί και αντί αίμα ρέει γάλα. Απλώνεται το σώμα της σε φλογισμένη εσχάρα, αλλά παραμένει αβλαβής. Ρίχνεται σε αναμμένο τηγάνι με πίσσα και άσφαλτο, αλλά διαφυλάσσεται ανέγγιχτη. Ο Θεός την προασπίζει. Απηυδισμένος ο τύραννος διατάζει την θανάτωσή της με ξίφος. Η μητέρα παρακολουθεί την καταδίκη με αγαλλίαση και εμψυχώνει την κόρη της.
Η Πίστη αποκεφαλίζεται και κερδίζει το μαρτυρικό στεφάνι.
Δεύτερη παρουσιάζεται στον τύραννο η 10χρονη ΕΛΠΙΔΑ. Γενναιόφρων και αγέρωχη ομολογεί με παρρησία και σθένος την πίστη της στον Θεό. Ραβδίζεται, ρίχνεται σε αναμμένο καμίνι, αλλά ο Θεός το αδρανοποιεί. Κρεμάται σε ξύλο και ξέεται το σώμα της με σιδερένια νύχια. Ρίχνεται σε αναμμένο λέβητα γεμάτο πίσσα και ρητίνη. Η μεν Αγία παραμένει αβλαβής, οι δε γύρω της άπιστοι θανατώνονται από την πίσσα, που εκσφενδονίζεται. Τελικά η Πίστη αποκεφαλίζεται και συναριθμείται στο χορό των Μαρτύρων.
Τρίτη εμφανίζεται στον τύραννο η 9χρονη ΑΓΑΠΗ. Με ακμαίο το φρόνημα και αμετάθετη την πίστη δίδει τη μαρτυρία του Χριστού. Ο τύραννος κατάπληκτος εξοργίζεται και διατάζει το δαρμό της. Κρεμάται και δέχεται τόσους ραβδισμούς, ώστε παραμορφώνεται. Υμνεί τον Θεό και θεραπεύεται. Ρίχνεται σε πυρίκαυστο καμίνι, αλλά διατηρείται ακέραιη, ενώ οι φλόγες εξέρχονται και κατακαίνε τον τύραννο και τους απίστους. Διατάζεται η διάτρηση με περόνη του σώματος της Αγάπης και ο αποκεφαλισμός της.
Ο Ουρανός πανηγυρίζει και της τρίτης Μάρτυρος τον ερχομό.
Η μητέρα Σοφία αγάλλεται για τα εκλεκτά της τέκνα και ευχαριστεί θερμά τον Κύριο. Ενταφιάζει τα μαρτυρικά λείψανα των θυγατέρων της και ικετεύει τον Θεό να τη δεχθεί κοντά Του. Κι ο Κύριος αμείβει τη θεοφιλή μητέρα για τη γενναιόδωρη και εγκάρδια προσφορά της και την τρίτη ημέρα, ενώ βρίσκεται στους τάφους των παιδιών της, παραδίδει την ψυχή της στα χέρια Του και παίρνει το έπαθλο της νίκης.-